Meie enda Local Training Course

3

Laupäev

Jõudsin LTC algusele natuke hiljem. Teised olid juba end sisse elanud ning mina kui uus liige tundsin alguses end pisut kohmetult. Sellel hetkel kui ma koolitusele saabusin oli liikmete ülesandeks AEGEE ajatelje kronoloogilisse järjestusse paigutamine. Kõik tundus ülimalt segane. Poleks arvanudki, et AEGEE on olnud nii paljude tudengiürituste algataja.
Peale AEGEE ajalooga tutvumist vaatasime AEGEE ametlikku skeemi. Okei, see oli kõige segasem ning raskesti mõistetavam osa terve koolituse jooksul. Tegime gruppides AEGEE struktuuri ning lõpuks sain enam-vähem aru kuidas AEGEE toimib. Peale keeruliste süsteemidega tutvumist olid kõigi energiavarud juba nullis ning seejärel suundusime lõunale Pahadesse Poistesse.

4

Pärast lõunat jätkus koolitus pisut rahulikumas meeleolus. Nimelt arutlesime AEGEE temaatika ning väärtuste üle. Võrdlesime AEGEE ja enda isiklikke väärtusi ning samastasime neid. Tegelikult on AEGEE väärtused väga sarnased inimesega, kes soovib siia maailma oma panuse anda.
Samuti arutlesime võimaluste üle, mida AEGEE võiks laiendada või muuta. Meie grupp leidis, et tööandjad võiksid noorteorganisatsioonidega tihedamalt koostööd teha. Tudengitel on sellisel juhul võimalik kergemini praktikatel ning tööpõlluga üldisemas plaanis tutvuda.
Seejärel algas ürituste korraldamise ning projekti kirjutamise osa. Kõigepealt rääkisid koolituse läbiviijad vajalikest punktidest, mis on ürituse korraldamisel eriti olulised. See jagunes nelja kronoloogilisse gruppi ning igas osas olid täitmist nõudvad punktid.
Pärast sisulist ülevaadet hakkasime ise projekti kirjutama. Meie mõtlesime, et korraldame Eneli juures saunaõhtu. Kirjutasime ürituse plaani üles ning pärast tutvustasime üksteisele oma projekte. Sattusime küsimuste rahe alla ning mõistsime, et meil on tegelikult päris palju puudujääke. Näiteks saatsime inimesed bussiga Raadile, aga tagasituleku peale me üldse ei mõelnud. Samas meie grupi korraldatud üritus viidi ainukesena läbi. Haha.

2Varem projekti kirjutamise või ürituse peale mõeldes on see väga keeruline tundunud. Kuidas kõike nii korraldada, et see ka töötaks? Ilmselt tulebki haarata paber ja pliiats ning ideed paberile seada.
Koolituse esimene päev lõpetati viktoriiniga, mille käigus pidi internetist otsima praktilist teavet AEGEE struktuuri, sümboolika jms kohta.
Õhtu lõppes meeleoluka koosviibimisega lokaalis Säde.

Pühapäev

Uus päev algas uue energiaga. Jää sulamine andis tunda nii olemises kui ka osalejate julguses oma arvamust avaldada.

Esimese teemana käsitlesime meeskonnatööd. Selleks pidime esmalt ruumisolevate toolide üle võitlema. Kuigi olukord muutus vahepeal juba võrdlemisi pingeliseks, jätkasime teema käsitlemist sõbralikult erinevaid graafikuid uurides. Määratlesime enda tavapärast käitumist konflikti olukordades, kirjeldasime unistuste meeskonda ning uurisime Tuckmani meeskonnatöömudelit.
Seejärel tutvusime võimalustega, mis AEGEEs olemine pakub. Tutvustati erinevat liiki koolitusi ja üritusi, mis on rohkem „just for fun“. Nimekiri oli pikk ja mitmekesine. Sain teadmise, et võimalusi jagub küll ja veel. Tuleb lihtsalt ise aktiivne olla ja neist kinni haarata!

1Pisut lühema koolituspäeva lõpetasime (kes vähem, kes rohkem) kunstipäraselt enda tuleviku sihte seades. Pidime joonistama enda tulevast teekonda AEGEES. Suurelt unistamine oli kohustuslik! Hiljem üksteise joonistusi vaadates oli märgata, et see tore harjutus sidus meie tulevikuplaane veelgi enam AEGEEga ning muutis võimalikuks ideid, mis seni tundusid kauged.
Sellises motiveeritud õhkkonnas tõmbasimegi otsad kokku. Tänasime oma suurepäraseid koolitajaid Mayrit ja Hannat ning läksime hetkeks omateed. Et siis uue hooga järgmistel AEGEE koosviibimistel kohtuda.

PS! Au ja kiitus ka Joosepile, kes selle vahva koolituse korraldas!

Autorid: Diana ja Maret

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga